Pytlík na chleba z vrstveného lnu NATURLÍČEK

Lněný pytlík pro uchování chleba a pečiva bez plísně a okorání.

545 Kč
Dostupnost: Skladem
Pytlík na chleba z vrstveného lnu NATURLÍČEK
TVOŘÍM PRO VÁS RUČNĚ
TVOŘÍM PRO VÁS RUČNĚ
AUTORSKÉ VÝROBKY
AUTORSKÉ VÝROBKY
KRÁSNÉ I PRAKTICKÉ
KRÁSNÉ I PRAKTICKÉ
NA MÍRU
NA MÍRU
Z PŘÍRODNÍCH MATERIÁLŮ
Z PŘÍRODNÍCH MATERIÁLŮ
JUTOVÁ LANA, MOHÉR, VLNA
JUTOVÁ LANA, MOHÉR, VLNA
ZPRACOVÁVANÝCH POUZE V ČR
ZPRACOVÁVANÝCH POUZE V ČR
UŽ 11 LET
UŽ 11 LET

Detailní popis produktu

Lněný pytlík na uchování chleba či pečiva bez plísně a okorání. 

Pečivo je dobré, proti vysychání či tvrdnutí a k uchování bez plísně, zabalit do přírodního 100% lněného ubrousku či pytlíku. Len má přirozeně antibakteriální účinky a současně zabraňuje vysychání. Kvalitní pečivo v něm vydrží i déle než týden. Takto uchovávaly pečivo i naše prababičky, které pekly pecen chleba pouze jednou za cca 14 dní a takto jim musel i vydržet. Chléb se obvykle nejídal čerstvý, ale až za cca 4 dny po upečení.  Žádný jiný materiál v tomto nedokáže lnu konkurovat.

 

Pytlíky i ubrousky jsou vyrobeny z dvojitého lnu speciální gramáže ozkoušené k tomuto účelu. Kvalitní kváskový chléb, ale i chléb z kvasnic, lze uchovat 10 dnů, i déle. Skutečně záleží, zda se jedná o kupovaný chléb, který se může poměrně "dlouhou" cestou na pult i domů kontaminovat dříve, že jej do pytlíku umístíte, či domácí chléb, u kterého je riziko kontaminace mnohem menší. Ovšem mnohem delší trvanlivost a chutnost pečiva můžeme skutečně zaručit u obou.   

 

Věděli jste že: uzavřením pečiva do mikrotenového či jiného neprodyšného pytlíku na něm vznikají plísně již za pouhé 3 hodiny? Tyto plísně způsobují u žen i dětí tolik známou moučnivku v ústech, ale i nejrůznější kandidózy. každopádně plíseň do těla rozhodně nepatří. 

 
Rozměr pytlíku: 
délka cca 44 cm
šířka cca 26 cm

Materiál:
100% vysrážený len

Materiál:
Údržba je uvedena na výrobku