Proč lněný pytlík a právě ode mě?

Pečete či kupujete kvalitní chléb a stále řešíte, jak chleba uchovat co nejdéle chutný, bez okorávání a plísně? Totéž jsem roky řešila i já. Než jsem se z historických pramenů dozvěděla, jak tehdy uchovávali chléb naši předkové až po dobu 14 dní.

Je mi ctí i potěchou nabídnout vám první skutečně 100% lněný vrstvený český pytlík a ubrousek na chleba i pečivo vůbec, na našem trhu, původně vyvinutý pro vlastní potřebu.

pečivo v něm uchováte bez plísní i okorání po mnoho dnů
୭ netřeba v něm pečivo jakkoliv polohovat či větrat, nehrozí žádné zapařování
୭ netřeba čekat, až se pytlík nějak "zajede" a bude fungovat
budete jej mít po celý svůj život a mohou ho zdědit i vaše děti
po celou dobu své životnosti funguje stále stejně a nemění vlastnosti
může se prát v ruce i v pračce, vyvařovat i žehlit =  velmi snadná údržba
je přirozeně antibakteriální
českého atestovaného lnu na styk s potravinami
 vyroben ze 100% přírodního a rozložitelného materiálu

A proč to funguje? Protože si materiál nechávám vyrábět na zakázku v potřebné hustotě, gramáži a v co nejpřirozenější formě. Jakákoliv nevhodná úprava totiž přirozené vlastnosti lnu degraduje. Už při studiu vláken nám vštěpovali,  že len má své specifické a nenahraditelné vlastnosti jakýmkoliv jiným vláknem. Dochované prameny našich předků to jen dokazují a jejich moudrost jsem společně se svými znalostmi „vetkávám“ do svých výrobků.

Celou "cestu" mých pytlíků na pečivo naleznete zde: CESTA MÝCH LNĚNÝCH PYTLÍKŮ

IMG_9871